20.6.2016 Valtuustoseminaari, ”KORISE”MINAARI.

20.6.2016 Valtuustoseminaari, ”KORISE”MINAARI.
Klo 10-14. Valtuustosali
… Normaalit avaukset ja valtuutettujen aktivoinnin ”esiveryttely”. ”Lämpiökeskustelussa” ovatko osallistujat tutustuneet kokouksen ennakkomateriaalin. Palvelustrategiassa on isoista asioista kysymys, syksyllä 2016, samoin seuraavalla vaalikaudella kuin tulevalla vuosikymmenellä.

Kun lueskeli näitä KORISEMINAARIN aiheita, olkoon nimi nyt ”KORISE”. Tämä ”KORISE” materiaali on ollut valtuuston käytössä noin kaksi viikkoa. Perusteellisesti on korityöryhmissä Imatran tulevaisuutta mietitty.

1.1.2016 LÄHTÖLAUKAUS ”KORIMALLILLA” IMATRA KEHITYKSEEN…
”KORISE” on tullut alla olevan tekstin (lähes suora lainaus v-kokouksen pykälästä) päätöksenä:

1.1.2016 hallintosäännön mukaan kaupunginhallituksen tehtäväksi on määritelty kaupungin uuden strategian mukaiset kehittämistehtävät, elinvoiman, hyvinvoinnin ja uudistuvien toimintatapojen kokonaisvaltainen kehittäminen. Kehittämistehtäviä toteutetaan ”kehittämiskoreissa” toteutettavalla työskentelyllä.
Kehittämiskorilinjaukset tulevat määrittämään osaltaan kaupungin uuteen strategiaan perustuvan ja sitä toteuttavan palveluohjelman sisältölinjauksia. Kaupungin palveluohjelman on tarkoitus valmistua vuoden 2016 aikana. Lisäksi keväällä 2016 on nimetty palveluverkkotyöryhmän, jonka tehtävänä on ollut laatia kaupunginhallituksen linjaaman ”kolmen kampusmallin” pohjalle rakentuva palveluverkkoselvitys.

Kehittämiskoriraporttien pohjalta tehtävät kehittämisratkaisut valmistellaan, valtuustoseminaarissa ja kaupunginhallituksessa annettujen valmistelulinjausten perusteella, vuoden 2016 loppuun mennessä valtuuston päätettäväksi.

Nimettyjen kehittämiskorien vastuuhenkilöt esittelevät tässä seminaarissa kehittämiskorien (konsernin, kaupunkikehittämisen sekä hyvinvointipalvelujen kehittämiskorit) sisältöä ja linjauksia erillisen, esityslistan mukana jaetun, aikataulun mukaisesti.

NYT ON KUULTU KEHITYSKORIMALLIA TUOTETTU ”LOPPURAPORTTI”jne…
A) Virkamiesten toimesta, ”tusinan” vehrran on virkamiehiä ollut mukana ”KORISEa” tekemässä, onko tehty hyvä työtä? on hyvät ratkaisut? On saatu selkeä Virkamiesesitys kuinka Imatran tulevaisuus tulisi ”toteuttaa”.
B) ”KORISE” on perusteellinen selvitys FACTOINEEN, FICTIOINEEN kuinka tulevaisuuden Imatra tulisi rakentaa
C) FLIRTTI käynnistyy tämän seminaarin jälkeen…myös edustuksellinen poliitinen FLIRTTI ON KÄYNNISTYNYT

KORISEMINAARIN LYHYESTI, AIKA JA INFON KULKU….
Klo 10.00….. Kaupunginjohtajan avaus, IMATRAN ON TEHTÄVÄ TULEVAISUUDEN RATKAISUJA ”NYT EI HUOMENNA”. Tässä olen aivan samaa mieltä, eli ”etunojassa” on ”KORISE” asioita vietävä eteenpäin. Toki on muistettava että koko, tämän 4 vuotiskauden ajan, on Imatran tulevaisuuden ratkaisuja viety jopa ”juoksuvauhtia etunojassa” eteenpäin JA RATKAISUT OVAT OLLEET 85% OIKEIN…. 2015 vuoden kahdeksas peräkkäinen + tulos kaupungin ”kukkarossa” ei ole sattuma.

Kun ”KORISE” on tehty 7 kuukautta virkamiesten toimesta niin kertalukemalla se ei ole selvä valtuutetuille. Kesä on aikaa lukea ja keskustella ”KORISE” sisällöstä. Lokakuussa on tehtävä päätökset…

Korityöryhmän päätähdet” esitteli ”KORISE” loppuraporttinsa vuorotellen ja yhdessä klo 10.30 – 13.30… toki välissä oli ruokatauko…

Hallinto- ja tukipalvelut
Hyvinvointikorien loppuraportit
Kaupunkisuunnittelu
Konsernirakenne
Myynti ja markkinointi
Omaisuusstrategia
Palveluverkkoselvitys, toimiva kampusmalli vuonna 20
26

Klo 13.55 … Nyt on kuultu ”KORISE”. Tämä on Imatra strategian yksi ”osanäytös” joka esitetään palveluohjelmana kuntalaisille seuraava kolmen kuukauden aikana erilaisissa yleisötilaisuuksissa…

KÄYKÄÄ IMATRAN KAUPUNGIN VERKKOSIVULLA LUKEKAA PALVELUVERKKO ESITYS JA ANTAKAA PALAUTETTA…

IMATRAN PALVELUVERKOSTON UUDISTAMISESSA on kysymys, kuntalaisten palveluiden uudistamisesta, VAIKUTA ”kansalaisdemokratialla”.

Tottakai edustuksellinen demokratia ”kuntapolitiikka” käy oman keskustelun ja antaa oman vastauksen syyskuussa. Loppuvuodesta 2016 kaupungin valtuusto päättää mm. kouluverkosto, koulukampus strategian v.20XX jne…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top