24.8.2017 Poliisiasiain Neuvottelukunta ja ”poliisi”

Poliisiasiain Neuvottelukunnat
Sisäasiainministeriön yhteydessä toimii poliisiasiain neuvottelukunta.

POLIISIASIAN NEUVOTTELUKUNTA ja TAUSTAT KO:sta TOIMIELIMESTÄ:
– Poliisiasiain neuvottelukunnan asettaa valtioneuvosto neljäksi vuodeksi kerrallaan. Neuvottelukunnassa on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä vähintään 11 ja enintään 19 jäsentä. Kullakin jäsenellä puheenjohtajaa lukuun ottamatta on henkilökohtainen varajäsen.

– Neuvottelukunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. …. mikäli poliisiasian neuvottelukunnassa on ”Poliisin henkilöstöön” kuuluva (laki ei kiellä eikä vaadi poliisin mukanaoloa neuvostossa) hän ei kuitenkaan voi toimia puheenjohtajana eikä varapuheenjohtajana.

POLIISIASIAN NEUVOTTELUKUNTA TEHTÄVÄ…
Poliisiasiain neuvottelukunnan TEHTÄVÄNÄ on SEURATA POLIISIN toimintaan JA TÄHÄN vaikuttavan ympäristön kehitystä, tehdä aloitteita poliisin toiminnan kehittämiseksi, antaa lausuntoja poliisia koskevista asioista sekä käsitellä ne muut asiat, jotka sen käsiteltäviksi toimitetaan JNE.

TULEE VÄISTÄMÄTTÄ MIELEEN OIKEUSVALTIO, JOSSA ”VELI VALVOO VEJEÄ”
SDP:n VALTUUSTORYHMÄN KOKOUKSESSA OLI ESTEELLISYYDESTÄ, EETTISYYDESTÄ, JÄÄVIYDESTÄ, MORAALISTA, LUOTAMUKSESTA, USKOTTAVUUDESTA KESKUSTELU, KUN POLIASIAIN NEUVOTTELUKUNTAAN ASETETTAAN USKOTTUNA HENKILÖNÄ VIRKAVALLAN EDUSTAJA.

LOPPUTULOKSENA OLI TOTEAMUS ”MIELESTÄMME TULEE HYVIN TARKKAAN KATSOTTAVA MILTÄ ASIAT LUOTTAMUKSEN JA ”KATUOSKOTTAVUUDEN” SILMISSÄ NÄYTTÄVÄT KUN KO. NEUVOTTELUKUNTAAN ASETETAAN ”POLIISI”:
A) HALUTAANKO TOIMIELIMIIN MAALLIKKO JÄSENIÄ JOTKA NÄKEVÄT ASIAT KÄYTÄNNÖN ELÄVÄN ELÄMÄN SILMIN.
B) VAIKO JÄSENIÄ JOTKA KATSOVAT ASIAA LAIN JA JÄRJESTYKSEN NÄKÖKULMASTA.

POLIISI POLIISIASIAIN NEUOTTELUUNNASSA, EI OLE LAIN VASTAISTA, MUTTA MISSÄ ON ETIIKKA, SOPII AINAKIN KYSYÄ..

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.