27.7.2017 KESÄMÖKKI POLITIIKKAA 1.

27.7.2017 KESÄMÖKKI POLITIIKKAA 1.
Missä menet suomi politiikka?

Tällä hetkellä politiikan ilmapiirissä on paljon ”liikkuvia osia”. Mikä on valtakunnan politiikan syksyn tilanne ja miltä vuosi 2018 näyttää, tuleeko SOTE ”soppa” valmiiksi ja kuinka käy maakuntakeitoksen?. Gallupit kertoo KOP johtaa, SDP on toisena jne… KESK kiemuroi omassa maakuntamuhennoksessaan, VIH ja VAS valitsi viisaasti puheenjohtajansa. PS taas puheenjohtajavalinnallaan ”sakkasi” lentonsa ja syöksykierre jatkuu …

Paikallinen politiikka
Imatran kunnallispolitiikan tilanne 43 valtuustopaikkaa oli jaossa, valtakunnan termeillä ilmaistuna ”vasemmalla 21 ja oikealla 22”. Kaupungin hallitus ”vasemmalla 5 ja oikealla 6”. Muutamia kokouksia (kahdessa KH:n SDP ryhmän kokouksessa olen ollut mukana) KH on pitänyt, suunta näyttää olevan selvä, eli G22 (12+6+3+1) ”liittouman” käskyllä on edetty ja tällä on muodostettu poliitinen johto ja ”ilmapiiri” aina uutta kaupunginjohtajaa myöten PISTE.
Miltä kaupungin asiat tulevat todellisuudessa loppuvuodesta 2017 näyttämään on hiukkasen arvausta kun isojen asioiden ”linjakokouksia” ei ole pidetty. Onko KH suut tukittu mm. koulurakentamiseen liittyen tai konsernin ”tytäryhtiöiden” asioissa, samoin on mielenkiintoista nähdä kuinka ”Oy laki” / ”uusi kuntalaki” taipuu syksyn päätöksissä. Eli kaikkea niin elettyä kuin elämätöntä on syksyllä edessä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top