29.6.2016 Peresitenttin vierailu Imatralla,”maakuntauutinen”

29.6.2016 Peresitenttin vierailu Imatralla
4.7.2016 on satanut koko päivä joten joutaa kirjoittamaan..

Oli hauska vertailla uutisia, presitentin vierailusta Imatralla ja Puumalassa.
– Puumala 29.6 YLE 1 uutiset 20.30 meni ”putkeen” 19 min uutisia ja josta pressan vierailusta Puumalassa 3,2 minuuttia…
Imatran osalta 29.6 YLE:n klo 20.30: SOTE, ministeri Rehula, Brexsit ja ministeri Soini, Tornionjoen kalasaaliit olivat pääosassa. Ei sanaakaan Presitentin Imatran vierailusta, ei ollut myöskään MTV3- klo 19 uutisissa, se oli sen tapahtuman kansainvälinen uutisarvo.
Oma arviointi, Presitentin vierailu Imatralle oli ”hys,hys” vierailu, näytti osuva kohdalleen. (En ollut katsomassa vierailua 0,5h yleisötilaisuuden vuoksi, toki olen kuulut vierailun useammastikin suusta)
Kuinka, miten, kenen toimesta Presitentin Imatra vierailu rakennettiin ? En tiedä, eikä tuntunut moni muukaan kunnanvaltuutettu tietävän. Riitävästi tai runsaasti kuntalaisia oli saapunut paikalle seuraamaan vierailua ja Kaakkois-Suomen YLE taltioimassa tilaisuutta jo virankin puolesta jne…joten hyvä näin…

Vierailun virallinen ja ”epävirallinen” tiedottaminen.
Pientä kirjeenvaihtoa ja muutamia puhelinsoittoja tuli kun ihmettelin ”sähköpostilla” miksi presitentin vierailusta Imatralla ei 20.6.2016 valtuuston kokouksessa puhuttu sanaakaan.
Toki kysyttiin ketkä kunnanvaltuutetut tiesivät vierailusta, sitä en minä tiedä, mutta ei meillä on niin ”tompelo valtuusto”, että sille ei voi kertoa 20.6 valtuuston kokouksessa, että tasavallan presitentin vierailee Imatralla 29.6.2016. Pikemminkin päinvastoin, tsemppaus joukkueelle, ”valtuustolle” nyt on hieno ja arvokas tilaisuus , kaikki joukolla mukaan jne.

Toteamus!
Ei P-kanslia kiellä vierailun tiedottamista eikä ”paikallis järjen käyttöä” kun puhutaan tapahtuman julkisuudesta mediassa. Turvallisuus asiat ovat aivan eri asioita, ei niillä ”selitellä” … sen minäkin tiedän.
Totta kai lehdet ”selittävät”, kirjoittavat, se on lehden tehtävä, mutta virallinen asiaan liittyvä ”poliitinen” tiedotus, keskustelu ja ohjeistus olisi tullut käydään ”valtuustossa”.
Tapahtuiko ”sisäpiirissä”, kaupungin hallituksessa, jonkinlainen ”tilannetajun kohmettuminen” kun vierailu haluttiin pitää pimennossa edustukselliselta demokratialta ja hoitaa homma ”pienellä” sisäpiirillä.
”Viisas” keskustelu tälläisistä asioista käydään sivistyneesti ja ”valtuustossa”, lööpit luetaan lehdistä.

Johtopäätös ”viisaasta” irtiottoa…
Tästä voi vetää johtopäätöksen kaupunginvaltuuston ja hallituksen välisestä tiedottamisesta. Onko kyse jonkinlaisesta poliittisesta luottamuspulasta, vai pelko ”yksilöirtiotosta” kun virallista tiedotusta vierailusta ei tehty. No tätä ”yksilöirtiottoa” on viimeaikoina tapahtunut k-hallituksen päättämässä toimeksiannoissa, lisäksi joillakin hallituksen jäsenillä näyttää olevan omat ”intressitikkut” asioiden julkisuuteen ”sytyttämiselle”. Media on kielipitkällään odottamassa ”tikun raapaisijaa” … sehän on heidän tehtävänsä.

Kunnallisvaalin ”pelimiehet”
Kunnallisvaalit on ovella ja tähän yhdistyvät, ”julkkishakuiset irtiotot” ja ehdokkaaksi pyyntiä odottelevat ”politiikan pelimiehet”, joille ekaksi tärkeintä on miltä minä ”näytän” ja sitten tulee joukkue jne…

missattiinko” Imatran harvinaisen vierailun kansainvälinen brändiarvo”?
Kun tällaisia ”harvinaisia” tapahtumia on ja kun ne yhteistyössä ohjeistetaan niin kunnan ”oman ajatuksen” käyttö sallittakoon. Tottakai P-kanslia ohjeistaa ”varman päälle”, sen tiedän minäkin. Luottamuksellinen ja järkevä poliitinen keskustelu ja tiedotus, on AjaO, ei tarvitse jälkikäteen selitellä sitä eikä tätä, kaikilla on selkeä tieto MITÄ, MISSÄ, MILLOIN … that’s it….

Jälkikäteen selittely?..
Nyt selitellään jälkikäteen miksi vierailusta ei saanut tiedottaa mm. P-kanslian ohjeilla, maailman politiikan tilanteella jne. Kansa saadaan aina toreille ja turuille jos kansa halutaan sinne, mutta mikä on loppusaldo tapahtumalle on tärkein !!!!

Vierailun tavoite ja lopputulos..
Mitkä oli presitentin Imatran vierailun tavoitteet ja toteutuiko tavoitteet, tämän tietää vain vierailun järjestäjät.
………..
Mutta tämän voi todeta jo nyt, että kansainväliseen- eikä kansalliseen ”uutimeen” vierailu ei yltänyt, Imatran informaatio hienosta Ukonniemestä, urheilu-, liikunta-, matkailun-, veneilykeskuksesta ei valitettavasti onnistunut. Miksi ei onnistunut? onnistuuko vuonna 2017 ? ja tuhlattiiko tämän vuosikymmenen mahdollisuus ”hosumalla”, kannattaa ARVIOIDA, ei arvostella.
………..
Paikallisena uutisena, tämä liikunnan ja matkailun ”keidas” ei ollut uutinen ja kansakin tuli torille kun uutiskutsu, ”hypetykselle” kävi, joten näillä ”presitentin vierailuilla” mennään Imatralla vuosia eteenpäin. Tilastojen mukaan seuraava tasavallan presitentin maakuntavierailu ”kansalliselle Imatra näkyvyydelle” tapahtuu vuonna 2030.
Toki tasavallan presitentti on kutsuttu vuoden 2017 pesäpallon Itä-Länsi tapahtumaan,”näin olen kuulut”, mutta ”paloiko” presitentin tuloon ko. tapahtumaan, tällä hys,hys vierailulla jo ”kotipesään” ……jää nähtäväksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top