4.5.2015 Kaupungin valtuustoseminaari. Terveyspalvelut Imatralla Eksote vai Imatran omat terveyspalvelut.

4.5.2015 Kaupungin valtuustoseminaari. Terveyspalvelut Imatralla Eksote vai Imatran omat terveyspalvelut.
Keskeinen asia on …. tehdäänkö integraatio EXSOTEN ja Imatran suhteen ENNEN VALTAKUNNAN SOTE PÄÄTÖSTÄ 1.1.2016 VAI JÄLKEEN 1.1.2017
Seminaarin agenda
1. Tilaisuuden avaus/”Kaupunkistrategian uudistaminen” – strategiavalmistelun ohjausryhmän näkökulma Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
2. Kaupunginhallituksen nimeämän Eksote-integraatiovalmistelun ohjausryhmän katsaus
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja
3. Eksote-integraatiovalmistelu Projektipäällikkö
4. Eksote –integraatiovalmistelun taustaa ja ohjausprosess Projektipäällikkö
5. Integraatiotyöryhmien yhteenveto-/tilannekatsaus Toimialajohtaja
6. Ruokapalvelujen järjestäminen Imatran kaupungissa sote- integraation jälkeen, työryhmän selvitysraportti
7. Learning cafe-työskentelyä Projektipäällikkö
– Eksote-integraatiovalmistelun valmistelutilanne ja tarkastelu eri vaihtoehtoihin
– Imatran kaupunki sote-palvelujen integraation jälkeen; johtamisjärjestelmän vaihtoehtoiset kehittämismalli

Valtuustoryhmäkokoukset, neuvottelu huoneissa:
– SDP, huone 292
Jatkolinjaukset valmistelulle. Hyvin esivalmisteltu tilaisuus. SDP ryhmän pj. meni hammaslääkäriin. Veikolle jäi tehtäväksi puheenjohtajuus ko.tilaisuudessa.

SDP RYHMÄKOKOUS KLO 15.00 – 15.45.
Integraatioon liityviä puheenvuoroja kaikkiaan 18+2 omaa puheemvuoroja. Kolme puheenvuoroista oli ”takinkääntöä ihmettelevää” ja sopimusta kyseenalaistavaa. Toki kaikki tämä on ymmärrettävää, kun muistelee menneitä ja 2- vuoden takaisia päätöksiä. Mutta nyt ja tässä voi todeta ”Eksoten paras sparraaja on ollut Imatra”. Eksote on kehittynyt, Imatra ei ole pystynyt kehittymään taistelussa ”eksote myllyä” vastaan.
Iso SOTE, joka ei puolla pieniä palveluratkaisuja, on vielä avoinna. Perustelupuheenvuoroja Imatran sosiaali- ja terveyspalvelun integroinnille ja vielä mahdollisimman nopealla aikataulu EKSOTEEN, oli toistakymmentä.
Emmärrettiin hyvin millaista on Imatran terveyspalvelun n. 660 henkilön epämääräisessä työtilassa eläminen. Tulevaisuudesta tietämättömyys ei kehitä henkilöstön osaamista eikä työmotivaatio voi olla paras mahdollinen. Samoin työpaikat jotka aukeavat Eksoten henkilöstöön täyttyvät osaavilla ”Imatralaisilla”. Kysymys on enemmän ajasta, jona Imatra siirtyy kokovaltaisena jäsenä EKSOTEEN, kuin mistään oman toiminnan tehokkuuden kehittämisestä. Mielestämme palveluiden tekemisessä tulee näkyä etiikka, laatu ja taloudellisuus. 28’000 asukkaan Imatra, vaiko 130’000 E-Karjalan eksote tulevaisuuden sote palveluiden järjestäjänä Imatralla?
Isossa SOTE RATKAISUSSA tulee VALTAKUNNALTA kysymys onko 130’000 liian pieni alue JÄRJESTÄMÄÄN SOSIAALI JA TERVEYSPALVELUT RIITTÄVÄN LAADUKKAASTI JA TALOUDELLISESTI. Tässä tarvitaa viisasta E-Karjalaista yhteistyötä, ”palvelut, laatu ja alue on tulevissa päätöksissä OK” kaikkien maakuntalaisten mielestä !!!!

TIEDOTE.. julkisuuteen…

” SDP valtuustoryhmä kävi vilkkaan keskustelun Imatran kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelun siirtämiseksi osaksi Eksotea. Ryhmän päätös oli että neuvottelua voidaan jatkaa nopeutetulla aikataululla eli niin, että Imatran sosiaali ja terveyspalvelut olisi valmis integroitumaan EKSOTEEN 1.1.2016.”

Terveisin ko. kokouksen puheenjohtaja, SDP valtuustoryhmän vara pj. Veikko Hämäläinen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top