4.6.2014 (osa2) EU:n-, valtioiden ”hukka” verotuspolitiikassa on lopetettava.

2. Verotustoiminnalla luotu sivistysvaltioiden menestys on luettavissa eri valtioiden verotushistoriasta.
Kun Eurooppaa uudelleen rakennettiin -50 luvulla oli ”perintöjen arvo” 5% bkt:stä, nyt vastaava luku on n.15%, tämä kertokoon missä on todellinen taloudellinen valta. Jos nykyinen tuloeroja kasvattava talouden kehitys jatkuu ja löytyy yhä enemmän finanssimaailman duopoleja ja oligopoleja, veron kierron vapaamatkustajia, joiden mielestä valtioiden sekä kuntien on velvollisuus päällystää ”tiet ja logistiikka” heidän voittokululleen, lähidemokraattisen yhteiskunnan rapistuminen syvenee. Ei Euroopalla eikä Suomella ole varaan olla verottamatta omaisuutta sillä perusteella ettei omaisuus tuota mitään. Markkinataloudessa oleva omaisuus tuo aina valtaa ja omaisuusvallan on tuotava tuloja myös yhteiskuntaan, ei ainoastaan omaisuuden omistajalle.
Seisova, tuottamaton pääoma ja valta rapauttavat jatkuvan muutoksen sekä kehityksen yhteiskunnassa. Ilman, EU:n yhteisestä päätöstä luoda progressiivinen varallisuusvero (0,5% 5-10%), on aivan turha puhua Euroopan kehityksestä ja demokratiasta, jolla Euroopan talouden, työllisyyden sekä pääoman kestävä kehitys pystytään vakaasti hallitsemaan.
Toimimattomat veroyhtälöt, omistamisen verottomuus, pääoman tuottoveron progressiivittomuus, alhainen perintövero, palkkatulon ylikireä verotus on ratkaistava, näkemällä Eurooppa 2050 ”viisaasti”, muistaen mikäli pääomien ja yrityksien pako veroparatiiseihin jatkuu tai sallitaan eläkkeet -, terveydenhuolto -, koulutus -, sosiaaliturva romuttuvat, tämäkö on se tulevaisuuden visio niin Euroopassa kuin Suomessa.EU:n on muodostettava yhtenäinen ”velka pooli” järjestelmä, jonka rahoitus on hoidettava omaisuus, varainsiirto-, finanssiveroilla. Näillä verolla maksetaan, itse synnytetty ”olet rikas mutta velkainen Eurooppa” ongelma. Palkkatulot on järkeistettävä ja yhteiskuntaa rasittavat huippu johtajien palkojen korrelaatio kansantalouden menestykseen tai europatasoisen talouskehityksen rakentamiseen on hyvin olematon. Tämä em. länsidemokratian ”piilokorruptio” on pystyttävä oikaisemaan. Samoin ”veroparatiisit” on pystyttävä saamaan yhtenäiseen taloushallintaan sopimalla yhtenäiset verot ja säätämällä väliaikainen vientivero tai vastaava näiden maiden tuottamille tuotteille ja palveluille lopullista ”yhteisövero” ratkaisua luotaessa. Euroopan ”harmaa” talous on saatava kaapista ulos ja läpinäkyväksi ennen kuin harmaus ajaa Euromaat ”mustaan tulevaisuuteen”. Progressiivinen varallisuus vero on otettava EU:ssa käyttöön, jatkuu ….

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top