Vuosi 2015 on alkanut ja arviointi ”kunnallisesta” vuodesta 2014

1.1.2015 oma arviointini ja yhteenveto kunnallispolitiikasta vuodelta 2014

Toinen vuosi on 4:stä eletty, nyt on nähty kaksi vuotta tätä kunnallispolitiikkaa. Vuodet ovat olleet erilaisia, hallintorakenteet ovat hiukkasen muuttuneen ja suuret muutokset niin poliittisessa tasapainossa kun virkamieshallinnossa ovat edessäpäin. Nyt odotetaan valtiovallan julistusta, ”käskyntuojia”, kolmea viisasta miestä, yhdellä on VALTA, toisella SOSIAALISUUS, kolmannella SUORITUS ja heillä papyrukset eli SOTE ja KUNTAKARTTA kädessä… tästä se lähtee molemmat uudistukset sote vie ja kunnat vikisee
Toiminnan arviot niistä paikoista ja asioista missä olen ollut vaikuttamassa vuonna 2014.
(😎 VALTUUSTON KOKOUKSET, parannusta edelliseen vuoteen, mutta ”mysteeriö SOTE” ja KUNTALIITOKSET HEIJASTUI keskusteluihin Imatran tulevaisuudesta ja poikeuksetta kaikkiin puheisiin kuin päätöksii koko menneen vuoden aikana..
(8½) TELAn (tekninen lautakunta)kaksi aivan erilaista vuotta on eletty (2013, 2014) joista vuosi 2014 on se jonka varaan voi Imatran teknisen toimen tulevaisuuden rakentaa.
(8½) VANHUUSNEUVOSTO olivat aktiivisia ja mielenkiintoisia. Näissä kokouksissa näkyi innostus, ”välittäminen” ja halu ikäihmisten yhteisten asioiden hoitamiselle.
(7) Valtuutettujen ja virkakoneiston yhteistyö, rivi valtuutetun silmillä katsottuna yhteistyötilaisuuksia oli vähän.
(7½) Puolueiden yhteistyö, toistensa ”ohipuhuminen” oli vähäistä. Puolueilla on yhteinen vihollinen ”kunnan toimeentulo ja talous”. Kunnan asioita hoidetaan yhdessä ja tervettä politikointia puolueiden välillä on ollut ”hyvin” viisaasti.
(6) SD valtuustoryhmän kokoukset ovat hieman ”kehittyneet” mutta ”avoin” vuoropuhelu ja keskustelu ei vaan toimi. Yksinpuhelua löytyy, mutta ”demokraattisesti” kuuntelevaa tiimikeskustelua ja päätöksiä ei tunnu löytyvän. Tiimi keskustelut kuin päätökset loppuivat ”iloiseen” vuoden 2015 budjettikokoukseen joulukuussa 2014. Epätietoisuus mitä tulevaisuus tuotu ja poukkoilu päätöksissä on varmasti ”jäsenistön” ajatuksia hämmentävää. Hyvä johtajuus, avoimuutta, viestintä luo uskottavuutta, eikä synnytä ongelmia. Olisi mukava nähdä muiden puolueiden vastaavia tilaisuuksia ja millainen johtajuus ja epäjärjestys vaiko järjestys heillä on.
(6½) Imatran SDP:n kokoukset. Hämmentämistä, suunnitelmallisuus ja johtaminen on jossakin ”kapinetissa”, vallasta puhumattakaan. Harmi kun en ole ollut yhdessäkään muun puolueen tapahtumissa, mutta ”työmaailman” johtamiseen verrattuna paljon täytyy puoluejohtajuuden parantua, pelkkä retoriikka ja toisten arvostelu ei riitä, jotta hyviä suorituksia ja oikeaa tekemistä tapahtuu.
(9-) Kaupungin ja virkamiesten sähköinen viestintä ja informaatio. Kehittyy koko ajan ja hyvään suuntaan. Kuntalaisinfo on kehittynyt suuntaan, jossa demokraattisesti kerrotaan kunnan asioita kaikille kuntalaisille.
(7-) Imatran SDP:n sähköinen viestintä ja informaatio. Toimiiko, ei toimi. Twitteri ja facebook viestintä on erikseen.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.